vrijdag 27 september 2019

Zwemmen en pizza bakken.

Maandagochtend kregen we een brief van de Vuurvliegjes. Abel wist dat er naast de parking zonnebloemen waren. We gingen er samen naar kijken. Charlotte vertelde dat ze zonnebloemen in de serre had gezien. Dus we gingen er naar kijken. De zonnebloem die ze gemeten hadden, was heel groot. We schreven een brief naar de Vuurvliegjes.
We waren blij met onze nieuwe jaarkalender. We noteerden onze verjaardagen, het kamp, zwemmen,... er op.
Na de middag gingen we turnen.
Er kwamen een paar Bijtjes naar onze klas.

Dinsdagochtend maakten we de brief voor de Vuurvliegjes af. We konden hem brengen. Lore toonde een veer. Flin en Jua gingen op zoek naar de vogel. Samen met Lana gingen ze naar het documentatiecentrum voor boeken. Jua vond de duif en zette het op papier.
Arthus had verse tomatensaus bij voor onze pizza's. We maakten een boodschappenlijstje: kaas, hesp, kip, ananas, olijven en pizzadeeg.
Lore, Fleur, Noor, Abel, Robbe en Arthus genoten van een verhaaltje bij Stephanie.
Na de middag keken we naar de poppenkast. Na kort spel moesten we alweer opruimen, want we gingen nog naar de winkel.

Woensdag deden we het rustig aan. We keken uit naar het zwemmen. Abel liet ons weten dat hij tennisles volgt. Hij legde uit wat tennis is.
We maakten nog werk af van dinsdag. We genoten van het zwembad. We amuseerden ons!!!
Tijdens het fruitje eten genoten we van een verhaal.







Donderdag begonnen we meteen aan de pizza's. Ondertussen gingen we nog langs de bibbus.
De pizza's waren lekker!
In de namiddag genoten we van een verhaal
Er werden heel wat dingen gemaakt tijdens het pizza bakken. Met de lego werd er een doolhof gemaakt, met de grote blokken een toren en er werden aan de spelletjestafel ook constructies gemaakt. Alles werd getoond aan elkaar.
Arthus zette een gevonden spin in een potje. We gingen morgen opzoeken wat we met de spin konden doen.



Vrijdagochtend gingen we langs het documentatiecentrum om boeken te zoeken over spinnen. Welke spin zou het zijn? Wat eet ze? En waar moeten we ze zetten?
Dit werd onderzocht. De spin is een huisspin en ze moet binnen blijven. De spin werd getekend in een garage, een werkhok en een huis. Ze eet insecten, dus we kunnen ze niet bijhouden in een potje. Waar moeten we ze naartoe brengen?
Na de speeltijd gingen we turnen.
Na de middag besproken we het onderzoek van de spin. Waar kunnen wij de spin zetten? Wij hebben geen garage en geen werkhok. In de kelder? Dat hebben we ook niet.
De zolder? Ahja, Stephanie vertelt over een zolder op onze school. We zetten de spin in het vals plafond (de zolder) in ons toilet. Daar kon ze ongestoord verder kruipen. Het was natuurlijk wel een hele zoektocht om een hoge ladder te vinden. We probeerden met een klein trapje, de trap van de glijbaan en uiteindelijk haalden we de hoge ladder van Ludo uit de keuken. We keken allemaal op zolder, over al buizen geen speelgoed.
We genoten nog van een verhaal.




Volgende week woensdag gaan we naar Fedor zijn moetie, naar de koe kijken. We hebben voldoende auto's om ons te brengen en te komen halen! Bedankt!

Foto's_Krokodilletjes_week4

Geen opmerkingen:

Een reactie posten