vrijdag 6 september 2019

Onze eerste avonturen.

Maandag hadden we al een eerste verslag op de blog.

Dinsdag begonnen we onze dag in de kring. Er werden al korte verhalen gedeeld met elkaar.
Lore vertelde over Ijsland. Arthus liet ons weten dat er ijsberen wonen in Ijsland. Lore zei dat ze er geen gezien had. We gingen kijken op de wereldkaart. We herkenden de witte landen, daar stonden ijsberen. Maar in Ijsland stond de papegaaiduiker, dat wist Abel.

Iedereen had meteen een plan om te gaan werken of spelen. Na de speeltijd kwam Lana, zij speelde met Lore, Noor en Fleur. Lekker gezellig!


Na de middag gingen we naar de turnzaal. We hadden heel veel pret. Je kan het op de filmpjes zien, ze staan tussen de foto's.
Creatief werden er microfoons gemaakt met de kegels en de stokken. Voor de laatste speeltijd las Stephanie nog een verhaal voor.
Op het einde van de dag vertelden en toonden we aan elkaar over onze dag. Arthus kwam zijn verlegenheid te boven en toonde zijn waaier van thuis. Jua vulde aan door te tonen hoe je zo'n waaier maakte. We namen het idee mee naar woensdag.


Woensdag kregen we onze klasdeur niet open. We deden een buitendag met de Banaantjes. Eerst fietsen op de speelplaats. Daarna gingen we wandelen: naar de schaapjes en het weggetje met de beek. Wij gingen nog langs de winkel om voor onszelf en de Banaantjes een lekkere wafel met chocolade te kopen. En natuurlijk ook opsmullen!







Donderdag was Lana er om ons te helpen bij het versieren van de CD's voor de 25ste verjaardag van Triangel.
Nadien deden we onze praatronde.
Er waren heel wat kinderen die de waaier van Arthus nog wilden namaken. Dus we hielpen elkaar om tot een mooie waaier te komen. Hele fijne samenwerking!

Na de middag genoten we van de rust van een verhaal. We kregen ook nog post van de klas van Sofie. Waar is de klas van Sofie en waarom zijn ze niet meer de Neteltjes? We gingen eens kijken naar hun klasdeur. Er stond een vraagteken op hun deur.
We kregen in de brief hints om te raden welke klasnaam ze hebben gekozen.
Charlotte dacht aan een egel, we moesten wachten tot vrijdag. Spannend!


Vrijdagochtend toonde Abel een rekenmachine. Hoe werkt het, wat doet het,...? Stephanie toonde het telraam van de klas. Daar kan je ook mee optellen. We telden samen. Abel en Flin kozen ervoor om er mee verder te werken op de werktafel.
Charlotte had een portemonnee bij met 1 euro in, een echte. Wat kan je voor 1 euro kopen? Een pot choco, zei Charlotte. Arthus dacht dat het meer dan 1 euro kostte. En Jua was ook van dat idee. Hoe weet je hoeveel iets kost? Aan de kassa, op het rek,...
We besloten om op het einde van de dag naar de spar te gaan en te gaan kijken hoeveel een pot choco kost. We vonden een pot voor 1 euro en 4 cent. We gingen thuis eens kijken of we 4 rosse centjes vinden. En Charlotte ging aan mama en papa vragen of ze de euro mocht gebruiken.
Misschien krijgen we volgende week wel boterhammen met choco ;)

Na de speeltijd was het normaal turnen met Ilse, maar vandaag maakten we een uitzondering. We toonden aan de hele school onze CD's en zongen 'lang zal Triangel leven' met 25 hiep hiep hoera's.
Dat vonden we grappig.
We hoorden dat de klas van Sofie 'Egeltjes' wordt. Dus we hadden goed geraden. :)
Na de middag gingen we dan met Stephanie turnen.

Foto's_Krokodilletjes_week1

Geen opmerkingen:

Een reactie posten