maandag 2 september 2019

De eerste schooldag...

Het afscheid nemen was voor sommige kinderen wat moeilijker dan voor anderen. Thuis zijn, op vakantie gaan, tijd doorbrengen met mama en papa,... is voor ieder kind heel fijn geweest. En het terugblikken daarop was heel fijn! Losse verhalen werden tijdens het spelen al verteld.

We speelden al een tijd in de klas. We vonden elkaar terug en het speelgoed.
In de kring kwam er al meteen ter sprake dat er 2 nieuwe kinderen waren. Noor vertelde spontaan over haar zus, Ona, in de Regenboogklas.

Arthus was nog wat verlegen maar liet ons wel weten dat hij wist waar de Banaantjesklas was. Die toonde hij dan ook aan ons. Andere kinderen wisten ook nog verschillende klassen zijn. De Regenboogjes gingen we als 2de klas bezoeken, al snel volgden de Worteltjes, meteen gingen we verder naar de Neteltjes. Daar botsten we op een probleem. De Neteltjes waren verdwenen. Wie zat er dan in de klas van de Neteltjes? We zochten vooral Neteltje-Michiel (neef van Abel).
Zo kwamen we terecht in de klas van Sofie (nieuwe juf in de 2de graad) en zo ontdekten we verder alle klassen van de lagere school.

Na de speeltijd kozen we opnieuw een symbooltje, vakjes wisselen, kapstok wisselen,... een hele onderneming.
We vroegen ons ook af waarom we een CD hadden gekregen.
Dit besproken we ook al in de kring. Veel kinderen hadden de CD van Katrien gekregen maar een paar hadden er geen gekregen. Dus gingen we langs bij Katrien om nog een CD te vragen.

Na de middag gingen we turnen met Ilse.
Na de laatste speeltijd konden we nog tijd maken om even te spelen. Voor we naar huis gingen besproken we nog kort onze eerste schooldag.


Wie is wie?

 Jua en Charlotte (beiden oudste kleuter)
Boris, middelste kleuter
Zander, middelste kleuter
 Fleur, jongste kleuter
Flin, middelste kleuter (links)
Jens, oudste kleuter (rechts)
 Noor, nieuwe jongste kleuter
Fedor, middelste kleuter
Arthus, nieuwe middelste kleuter (boven)
Abel, oudste kleuter (onder)
Roxx, middelste kleuter (links)
Lore, jongste kleuter (rechts)













Hafsa, oudste kleuter (links)
Robbe, oudste kleuter

1 opmerking: