woensdag 2 oktober 2019

Ons krantje maken, nieuwe herfstfoto en de koe van Fedor bezoeken.

Maandagochtend bespraken we onze herinneringen. We tekenden of schreven er nog over. We maakten versiering voor ons krantje.
Na de speeltijd deden we nog een praatronde. Jua en Charlotte gingen foto's trekken in de tuin van de paddenstoelen. Noor vertelde dat Oona met haar vriendjes naar het bos ging om paddenstoelen te zoeken.
Lore had een trompet bij en zij speelde orkest. Zie maar op ons filmpje.
Robbe en Flin gingen kleuren in het boek van Flin.

Na de middag gingen we turnen en daarna las Stephanie nog een verhaal voor. Na de speeltijd konden we nog kort spelen. We bekeken de foto's van Charlotte en Jua. We wilden ze gebruiken voor het voorblad van ons krantje. Een echte herfstfoto werd het.








Dinsdag maakten we ons krantje verder af. Arthus en Jens stempelden nog 'paddenstoelenkrant'. Er werd nog geknipt en geplakt.
We vonden weer spinnen in de klas.
Jua en Charlotte vroegen vorige week of ze iedereen mochten meten, om te kijken hoe groot we nu waren. Dat deden ze dan ook.
De regen bracht heel wat gespreksstof. We deden gek met onze regenjas. Niet een kap voor op ons hoofd, maar een kap voor onze poep.
Na de middag speelden we samen in de turnzaal: oma/opa mag ik overvaren, met de bal rollen naar elkaar, springen op de mat,...

Tijdens het turnen merkten we een geur op. Was hij van pannenkoeken of nee van popcorn? We gingen eens langs de keuken maar vonden niemand.
Toen we onze krantjes gingen posten, zei Christine ons dat de Worteltjes hadden gekookt. We gingen langs de Worteltjes en zij vertelden ons over hun maïs en popcorn.
We bekeken samen onze klasmeter.






Woensdag vertrokken we meteen naar Fedor zijn moetie. We konden zien dat de stier geen stier was maar een koe. We zagen de hoorns. We zagen ook mooie paardjes. Fedor bracht ons naar een huisje, een picknickplekje. We kregen ook lekkere hapjes en een drankje, het smaakte. We vonden een kweepeerboom. We namen er mee naar de klas. We spraken af dat moetie eens een keer komt koken in de klas met kweepeer of iets anders.
Het was een fijne en leerrijke voormiddag, dank u moetie!


Een fijn verlengd weekend en tot maandag.

Foto's_Krokodilletjes_week5

Geen opmerkingen:

Een reactie posten