vrijdag 11 oktober 2019

Eindeloze plannen...

Maandagochtend, het bezoek aan de koe van Fedor had veel sporen achter gelaten. We vonden het geweldig en iedereen had wel zijn eigen herinneringen aan het bezoek. We maakten dan ook een eigen werkje er over. De werkjes toonden we dan ook aan elkaar in de kring.
In de namiddag gingen we samen naar toneel 'Luid' kijken. We genoten van het dansen en alle geluiden.


Dinsdagochtend, we deelden onze herinneringen over het toneel. We hadden er enorm van genoten.
Roxx was jarig, dus we maakten een cadeautje voor haar. Mama trakteerde ons met lekkere rijstpap op het einde van de dag.
Na de middag keken we naar de poppenkast in onze eigen groep. Tot aan de speeltijd bleven we bij onze groep, we speelden en lachten nog samen.



Woensdagochtend konden we dan eindelijk nog eens vertellen en tonen van thuis. We hadden al opgemerkt dat de kastanjes van Charlotte beschimmeld waren. Ze hadden het lange weekend niet overleefd. Charlotte vertelde dat ze in de namiddag naar oma ging en daar kon ze terug kastanjes rapen. Arthus had ook kastanjes bij, dus het plan om ze te poffen kreeg weer leven.

Er kwam ook nog iets anders boven. We willen graag een eigen boek maken. Er kwamen al wat titels boven 'Aap Abel heeft een boerderij.', 'Aap Abel gaat naar zee.', ... Er waren heel wat kinderen die vertelden dat ze thuis veel karton hadden.

Donderdagochtend werden onze plannen verstoord. Onze buitendeur kon weer niet los. We konden het 1ste uur gaan turnen. Nadien deden we onze kring in het lokaal van de opvang. We maakten het verhaal, voor het prentenboek dat we gingen maken. We stemmen over locatie, eten, spel,... Iedereen koos zijn of haar taak voor het boek.
Na de speeltijd konden we terug in onze klas. Dat maakte het gemakkelijk om aan ons verhaal te beginnen. Er werd heel wat werk verzet!!!
We genoten ook nog van een verhaal uit Pluk.


Vrijdagochtend werden de kastanjes voorbereid om te poffen. De laatste tekeningen voor het boek werden ook gemaakt.
Na de speeltijd gingen we turnen. We bleven nog met Stephanie in de turnzaal, om te spelen met ballonnen. Dat idee hadden we van Noor, zij had een ballon bij vandaag.

Jua en Charlotte deden een voorstel in de groep. Ze hadden een liedje over de titel van ons verhaal. We vonden het leuk en willen er graag volgende week mee verder gaan.
We poften de kastanjes in een pot.
Roxx bracht druifjes mee, ze smaakte!!!

Deze week met eindeloze plannen sluiten we af... maar volgende week staat er nog veel op het programma: ons boek schrijven, lied verder afmaken, nog noten van Roxx en de nieuwsbrief maken.

Foto's_Krokodilletjes_week6

Geen opmerkingen:

Een reactie posten