vrijdag 1 februari 2019

Overal duikt het meten op... meten met de voeten, stokken, haken, boeken,....

Maandagochtend, na de kring, speelde Fedor met zijn kegels. Er werden heel wat plannen gemaakt en zo werd er de hele voormiddag met de kegels toneel gespeeld.
Er waren toevallig heel wat speelgoedtelefoons meegebracht naar de klas. Sommigen werden omgetoverd in walkie talkies van de politie met de kegels.

Na de speeltijd speelden we op onze muziekinstrumenten en zongen we een nieuw liedje over de sneeuw. We vonden het een grappig liedje. Je vindt het onderaan de pagina.
We gingen nog een stapje verder in het meten van elkaar, vorige week meten van kleren en nu meten van onze klasmeubels.
Jens en Brent gingen de knutseltafel meten. Niet zomaar, ze gebruikte de spullen van de klas. Ze vertelden het aan de anderen in de afsluitkring.

In de namiddag waren er Regenboogjes in de klas
Jua en Abel speelden met Stephanie een spelletje uno. We zongen ons nieuwe lied voor de Regenboogjes.



Dinsdagochtend hadden we 2 verjaardagen gepland staan, Fleur en Stephanie. Met wat goede organisatie ging het zeker lukken om ze beide te vieren.
We gingen meteen aan de slag voor de cadeautjes voor Fleur. Meteen werden er ook voor Stephanie gemaakt. Zo konden we Fleur haar verjaardag nog vieren voor de eerste speeltijd. Ons verstoppen daar keken we naar uit. Fleur vond ons allemaal, zelfs de moeilijke verstopplaatsen.
We aten lekkere wafels van Fleur.
Na de speeltijd kwam Lana in de klas en speelde met Jua, Robbe S. en Aline het spel: 'uno'.

In de namiddag genoten we van onze poppenkast. Hoe ik weet dat we er van genoten hebben? In de afsluitkring werd weer uitvoerig alle verschillende poppenkastverhalen verteld. Ze genieten er echt van! Ook duidelijk met al die poppenkastverhalen die vaak gemaakt worden tijdens het spelen en werken.
Na de poppenkast was het tijd voor Stephanie haar verjaardag. Met heel wat geknuffel en gekus konden we dan genieten van een stuk appeltaart.
Na de speeltijd speelden we nog in de klas. We hadden al hard gewerkt!

Woensdagochtend verwerkten we al een deel van onze herinneringen op de muur. Er werden al duidelijke ideeën gebracht en taken werden verdeeld. Het resultaat zal je zien in onze Krokodillenkrant.
We gingen al aan de slag voor onze krant. Lana hielp ons daarbij. In de kring hadden we weer veel te vertellen over onze dag. Ook Aline, Jua en Abel waren aan de slag gegaan met hun voeten, boeken en touw om allerlei dingen te meten. Abel en Jua hadden nog de lange ketting getoond in de kring. Hij kwam bijna van de ene muur naar de andere muur. Hoeveel haakjes zitten er in de ketting? Dat plannen we in voor donderdag.


Donderdagochtend, na het turnen met Stephanie, gingen er nog kinderen aan het werk met zwart papier en een wit potlood, witte verf, witte wasco, watjes,... (idee van Aline) om sneeuw te maken voor onze krant.
Aline en Robbe S. deden een eerste poging om de haakjes te tellen. Toen we terug in de kring kwamen vertelden ze dit aan de anderen, 120 haakjes was het resultaat. 10 rijen van 10 en 2 rijen van 10. Waaaauw, dat is veel.
Zo kwamen we op een nieuw idee: hoeveel haakjes ben ik lang?
Zo gevraagd, zo gemeten. Iedereen dat benieuwd was, kon aan de slag. We maakten groepjes van 10 om te vergelijken met elkaar.

In de namiddag besproken we de laatste herinneringen en gingen daarvoor ook aan het werk. We besproken dat er vrijdag nog laatste sneeuwtekeningen voor het voorblad werden gemaakt. Zo zou hopelijk ons krantje op vrijdag klaar zijn.
In de laatste kring toonden we de resultaten aan elkaar: hoeveel haakjes lang ben ik?


Vrijdagochtend hadden we een brief in de brievenbus: een oproep voor speelgoed voor kinderen die weinig tot geen speelgoed hebben. Er kwam een gesprek los over oud speelgoed waar we niet meer mee spelen.
Boris had knutselmaterialen mee. We wisselden creatieve ideeën uit bij de materialen.
De laatste hand werd gelegd aan ons krantje. Na het turnen konden we het in alle brievenbussen postten.



Na de middag speelden we nog eens op onze muziekinstrumenten en zongen het sneeuwlied omdat we dat zo leuk vonden.
Tijdens het spelen en werken kozen er heel wat kinderen om met de knutselideeën van deze ochtend verder te gaan. Er kon gespeeld worden in de tuin, in de sneeuw.
Ons krantje namen we mee naar huis en we waren fier op het mooie resultaat en het hard werk!


Foto's_Krokodilletjes_week19

Ik probeer het nieuwe liedje nog op de blog te zetten, in mp3. De nieuwe blogpagina laat voorlopig geen mp3-bestanden toe. Alvast de link naar you tube: sneeuwlied

Op het briefje van de deelgroep stond een verkeerde dag. De datum was juist. Deelgroep op woensdag 6 februari om 20u in de klas.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten