vrijdag 15 februari 2019

Dikke truiendag: wat is dat, klimaat?

Maandagochtend hadden we een fijne praatronde maar ook een lekkere. We werden getrakteerd op zelfgemaakte cupcakes van Robbe S. en zijn papa. Dat vonden we lief!
We kozen ook nog ons atelier voor vrijdag.

Na de speeltijd luisterden we naar het klimaatlied voor dikke truiendag. We besproken nog uitgebreid de inhoud. Maar wat kunnen wij daar aan doen? Was de opvallende vraag na het gesprek.
We konden nog kort spelen en dan was het weer tijd voor boterhammen.

Na de middag kwam Mylo ons terug helpen maar we kregen er ook een paar Monstertjes bij. We genoten van het verhaal van Abel, van Korsakov. Nadien kleurden we zout samen met de grote jongens. Er werd heel hard gewerkt. Het zout deden we in flessen en zo maakten we pionnen voor een buitenspel op de speelplaats, dat zal tijdens atelier geschilderd worden.

Net voor de speeltijd gingen Charlotte en Abel de vissen eten geven. Plots viel het ons op dat er één vis dood was. Brent en Jua gingen hebben in onze tuin begraven. Het was het gespreksonderwerp van de namiddag.


Dinsdagochtend begonnen we dikketruiendag samen met de hele school. Robbe S. was heel enthousiast om ook een keer afval te gaan rapen. Zijn enthousiasme werkte op de anderen. We kregen post in onze brievenbus. Deze keer een boekje van de Bijtjes met het hele ijsbeeronderzoek in (opgestart door de Banaantjes). Het bracht weer heel wat stof tot praten. Rook uit de auto, van de verwarming van de huizen en rook uit de schoorstenen van de fabrieken,...

Lana speelde met Brent, Abel en Robbe S. mens erger je niet, ze hebben zich niet geërgerd. Ze hadden het leuk! Terwijl speelden Flin, Fedor en Boris memorie met Stephanie.
Na de middag kwam Celina, de dochter van Benny, langs in onze klas. Ze kwam onze vragen beantwoorden rond de opwarming van de aarde. Het was een gezellig gesprek. Charlotte vroeg zich af: Geven auto's met een batterij ook rook?
En Brent vroeg zich steeds maar af: hoe komt dat nu dat die sneeuw smelt? (het is gewoon te ingewikkeld om te snappen :), begrijpen wij het zelf wel helemaal? :))
In de afsluitkring werd er dan ook nog een poppenkast en een toneel getoond. We zijn weer creatief bezig.



Donderdagochtend, na het turnen, gingen we langs de bibbus.
Na de speeltijd vertelde en toonde Flin zijn figuurtjes. We ontdekten dat het zuignappen waren en dat ze overal aan bleven kleven. Maar we ontdekten ook dat ze niet aan ons lichaam bleven kleven.
Na de middag genoten we van een verhaal uit Pluk. We lazen het verhaal buiten op ons terras. Heel wat kinderen bleven nadien buiten spelen. Er werden nieuwe ontdekkingen gedaan: bekijk onze filmpjes tussen de foto's.

Op het einde van de dag werd er nog samen een giftige soep gemaakt: bekijk het filmpje: giftige soep maken

Vrijdagochtend werden er korte plannen gemaakt. Brent en Jua gingen met de robot spelen en Flin en Robbe G. speelden samen met de auto's.
Abel en Jens wilden graag wat schrijven met Stephanie, nadien vervolgden ze hun spel in het poppenhuisje met Boris.
We hadden maar kort tijd om samen te spelen in de klas. Na de speeltijd gingen we turnen.
Na de middag deden we met de hele school atelier.
Op het einde van de dag luisterden we naar elkaar, naar de atelieravonturen en resultaten.



Foto's_week21

Geen opmerkingen:

Een reactie posten