vrijdag 22 februari 2019

Onze tuin!

Maandagochtend hadden we veel speelgoed bij met plannen. Dus alles werd gepland. Robbe S. vertelde over een wrat. Aline had haar bedenking, van waar komt die wrat?
Roxx vertelde dat ze een valling had. Aline dacht dat ze was gevallen in iets. Stephanie vertelde dat een valling zoals een verkoudheid is. Dat herkenden de anderen meteen: snuiten, hoesten, keelpijn,...
In de namiddag speelden we buiten in onze tuin: krijten, wipjes, tafels en krukjes poetsen,...
Robbe S. vond een insect dat dood was. Hij deed het in een potje om dinsdag te kunnen opzoeken.
Fleur had een popje bij. Fleur, Roxx en Lore speelden met de popjes. Ze deden het popje een pampertje aan en kleertjes.

Dinsdagochtend kregen we post van de Bijtjes over ons sneeuwboekje. Ze vonden ons boekje mooi en er stonden leuke ideeën in. Dat vonden we lief, omdat we er ook had aan werken.
We besproken een plan om een vrij werkje te maken. Met welk materiaal ga je aan de slag en wat wil je graag maken?
Charlotte en Aline gingen met Lana boekjes zoeken over de wrat en een verkoudheid. Ze vonden alleen boekjes over de verkoudheid.
Robbe S. en Abel zochten het dood diertje op in onze boeken.

Er werden heel wat vrije werkjes buiten in de tuin gemaakt. Aan de tafeltjes werd getekend. Charlotte kwam op het idee om haar vrij werkje op de stenen te tekenen met de krijtjes.
'S middags aten we in onze tuin, dat vonden we leuk.
In de namiddag genoten we van de poppenkast.

Woensdagochtend besproken we het praatraadverslag. Het afkoelplekje was verhuisd, dus we gingen eens een kijkje nemen. Er werden nog vrije werkjes afgemaakt.
Robbe S. had rolschaatsen bij. Hij en Jua gingen op het terras rolschaatsen.
We toonden onze vrije werkjes aan elkaar.







Donderdagochtend, na het turnen, gingen Jua en Robbe G. naar de praatraad. Er werd nog gewerkt aan de vrije werkjes.
Charlotte en Aline keken al in de boeken die zij hadden meegebracht van documentatiecentrum. We zochten op hoe je een verkoudheid kreeg.
Flin en Fedor speelden een spelletje met Lana: kikker speelt tikkertje.

Jua en Robbe G. vertelden over de praatraad. Er waren nog volop werkjes bezig. Dus iedereen ging weer aan het werk of ging spelen.
Charlotte en Aline maakten hun werk af om te tonen aan de anderen, over de verkoudheid.

Na de middag genoten we van een verhaal, buiten in het zonnetje. Weer even ontspannen en genieten.
Weer werd er heel wat werkplannen gemaakt: knutselen en timmeren.
Op het einde van de dag konden we onze resultaten fier tonen:onderzoek verkoudheid, knutselwerkjes, vrij werk,...






Vrijdagochtend kregen 2 brieven in onze brievenbus. De Worteltjes vroegen voor rosse centen, voor kom op tegen kanker. Waarom geef je centen, waarvoor dienen die centen en hoe zien die rosse centen er uit. Het gesprek ontstond door deze opmerkingen: 'Van centen kan je toch niet genezen, dat moet met medicijnen.' 'Ik wil mijn centen houden.'
Hoe rosse centen er uit zien, dat gingen we aan de Worteltjes vragen. Toen we zagen klonk er: 'Ahja, die heb ik thuis ook.'

We kregen ook een brief van carnaval. Maandag mogen we met gekke haren naar school komen. De rest van de volgende week krijgen we ook nog post. Dus spannend aftellen naar vrijdag 1 maart om carnaval te vieren met heel de school.

Abel, Brent en Jua leerden meer over de wrat en maakten daar een mooi werkje over. Dit toonde we nog aan de anderen.
Na de speeltijd gingen we turnen met Ilse.
Na de middag kwamen er 2 Duiveltjes in de klas. We namen ze mee op een wandeling: genieten van de eerste vogeltjes die fluiten, genieten van het mooie windstille weer, genieten van het uitzicht, genieten van de natuur die verandert,...
Door het takkendoolhof, schaapjes lokken met schaapgeluid, langs de gracht (vuil, proper, diep, stil water, stromend water), langs de grote baan, de mevrouw haar huis, een nieuw huis bouwen, naar auto's zwaaien en toeten, liedjes zingen, holletjes van dieren, kaka van dieren, veel afval, in de verte zwaaien naar de kerktoren en hem weer terugzien in de verte, bandensporen van tractor of jeep?,...

Maandag gaan we naar toneel!

Foto's_Krokodilletjes_week22


Geen opmerkingen:

Een reactie posten