vrijdag 24 januari 2020

Onstaan van de aarde / Koala actie



Deze maandag had Abel een heel interessant boek bij. Het ging over hoe de aarde ontstaan is. Hij kon dit ons allemaal perfect vertellen. 
We besloten om het verhaal zelf eens te gaan uit werken en er verder op in te gaan. 
Zo werd er vandaag al het heelal, de aarde , sterren, maan en de oerknal getekend. We werkten ook verder rond de koala’s van Australë.
We ontdekten dat koala’s ook 5 vingers en 5 tenen hebben.
Na de middag gingen we nog turnen met Ilse en sloten we de dag af met een schrijfdans rond de Koala. Hierbij moesten we allemaal ronde vormen maken.

























Dinsdag was de dag van de koala actie.
In de klas gingen de oudste met een stappenplan aan de slag om een koala te vouwen, leerden ze de letters zoeken van het woord
koala en oefende ze dit door het woord juist te stempelen.
We gingen ook verder met het verhaal van de aarde.
Zo werden er vandaag onderwater vulkanen en dino’s gemaakt.
En op het einde sloten we de dag af met een leuke voorstelling van de limoentjes en de bijtjes.



Op woensdag gingen de jongste aan de slag met spelletjes over verschillende kleuren en de oudste gingen verder met ons verhaal.
Zo kwamen er verschillende soorten vissen en werd de steen die op de aarde viel gemaakt waardoor alles terug stierf.
We oefenden ook nog even verder met onze letterherkenning en er werden mooie mandala's gemaakt met de materialen van de weeg -en meethoek. 
















Donderdagochtend gingen we een leuke ochtendwandeling maken met Lana tot bij de schaapjes en terug. Daarna tekenden we iets dat ons was bijgebleven van de wandeling. Vele kindjes tekenden een auto op de weg, we hadden voor wel 3 auto’s aan de kant moeten gaan staan. Er werd ook een beek getekend met toch wel wat vuil, een schaap, mooi groen gras of het kleine kindje dat heel blij naar ons aan het zwaaien was. Daarna maakten Abel, Robbe en Jua samen een grote puzzel die Abel bij had. Arthus had een oud digitaal spel bij waar ze al konden oefenen op optellen en aftrekken. Dit vonden we heel interessant en gingen er onmiddellijk mee aan de slag. Vandaag werd ons verhaal van het ontstaan van de aarde ook weer verder gemaakt. De dino's stierven uit, dus er werden dino skeletten gemaakt en de apen kwamen tot leven. Onze dag sloten we af met naar een toneel te kijken van de Spetters, daarna mochten we hun strip hiervan mee naar de klas nemen. Het ging over Napoleon de courgette en Señorita de tomaat.




Vrijdag begonnen we de dag rustig in de kring, maar plots schrokken we want het brandalarm ging af. De juf vertelde dat het maar een oefening was en we lieten rustig alles liggen en gingen rustig met zijn allen naar het basketbalveld.
Al onze kinderen gingen hier eigenlijk heel rustig en goed met om.
Daarna mochten we terug naar de klas en werden vele puzzels gemaakt en spelletjes gespeeld. Na de speeltijd gingen we turnen met Ilse, na de middag hebben we ons verhaal nog wat verder afgemaakt en op het einde van de dag hebben we leuk voorgelezen uit het boek van Flin.








Geen opmerkingen:

Een reactie posten