vrijdag 31 januari 2020

Onstaan aarde/woorden en gedichten/ ijs maken


Maandagochtend begonnen we de dag met post van de regenboogjes en banaantjes over hun koala-actie.Deze keer kan je op vrijdag lekkere cakejes kopen voor €1.
Vandaag werd er weer hard gepuzzeld en gestempeld.
De oudste hebben geoefend met woordjes en konden hun naam al goed herkennen tussen allerlei woorden. We leerden ook een liedje bij ons verhaal van het ontstaan van de aarde.
Smak, nuk, hippie hippie, hoela boela bal sterren en planeten zijn geboren met een knal ...



Op dinsdag speelden we allerlei spelletjes en ook het slijm was nog heel populair in de klas.
In de namiddag was het nog eens poppenkast, dit was door omstandigheden toch al eventjes geleden.
De dag sloten we af met een rijmverhaal over een smeltende sneeuwman. Hierdoor kwamen er toch wel wat vragen en ideetjes naar boven. Sneeuw, ijs, warm-koud , smelten , schilderen..
Volgende week gaan we hier meer rond onderzoeken.
















Woensdag morgen  hebben we gezongen voor Fleur haar verjaardag , haar gefeliciteerd en hebben we haar kroon gemaakt.  Door ziekte gaan we haar verjaardag maandag verder vieren.
De oudste hebben ons verhaal van de het ontstaan van de aarde helemaal  afgewerkt en daarna vertrokken we naar het zwembad. De dag sloten we af met een koekje en rustige yoga oefeningen.




Toen we donderdag op school kwamen liepen hier vrouwen rond met een paraplu, er hingen overal gedichten op en we kregen een woordje.
Toen we in onze brievenbus zagen kregen we een brief met een gedicht in speciaal gericht naar onze klas* en een brief met uitleg in over wat we met de woorden konden doen.
Het was vandaag "gedichtendag". We hebben vandaag verschillende gedichten voorgelezen, bij onze woorden rijmwoordjes gezocht en ontdekt met welke letter ons woord begint.
Onder de krokodillen*
Er  wonen in Zuid-Afrika wel honderd krokodillen,
tien met een hele harde stem, 
dat zijn de krokogillen.

Zo'n twintig krokostilletjes,
die laten zich niet horen en veertien krokopilletjes
met pijntjes in hun horen.

Een stuk of zes die niet goed zien,
dat zijn de krokobrillen
En... vijftig met dikke bips,
dat zijn de krokobillen.

We hebben vandaag ook samen beslist om een cadeau te maken voor Stéphanie. Ze was gisteren jarig en dit konden we toch niet onopgemerkt voorbij laten gaan. We kwamen met het idee om een boekje te maken. Iedereen tekende iets leuks voor Stéphanie en vertelde hierbij waarom en wat ze getekend hebben. Later op de dag kwam Stéphanie dit zelf halen. Wat een leuke verrassing!
In de namiddag hebben we nog een echte aardbol geknutseld en we sloten de dag af met  onze schrijfmotoriek te oefenen op muziek. We hebben hierbij vulkanen getekend en met onze beide handen in de verf lieten we de vulkanen uitbarsten.



















Vrijdag brachten we weer allerlei materialen mee.
Zo werd er meteen weer een leuk gezelschapsspel samen gespeeld, een geheugenspel en samen een grote puzzel gemaakt. Na de speeltijd gingen we turnen en na de middag gingen we ijs maken. Hiervoor hebben we water in ijszakjes gedaan  en water in doosjes met een diertje erin. We hebben ook waterijsjes gemaakt maar dan met verf erin in plaats van een smaakje. Zouden we er volgende week echt met kunnen schilderen? Deze hebben we daarna allemaal naar de diepvriezer gebracht.











Geen opmerkingen:

Een reactie posten