vrijdag 22 november 2019

Sinterklaas is in België, spannend!

Maandagochtend, we zetten een kruisje over de aankomst van de Sint op zaterdag. Er werden al heel wat ervaringen gedeeld. Ook de herinneringen aan vorig jaar, toen hij in onze klas was, werden gedeeld. Op het einde van de dag genoten we dan ook van een verhaal over de aankomst van de Sint met de stoomboot.
Flin had krekels bij die we mochten proeven. Hij zei dat ze naar chocolade smaakte, anderen zeiden dat het een zoute smaak had.
Abel liet een leuke manier zien om een ballon op te pompen. Je kan het op de filmpjes bekijken.
Fleur had een boekje bij, Stephanie las het voor.
Jua had een pietenpak bij. We konden ons verkleden in de poppenhoek.
Na de middag gingen we turnen met Ilse.

Dinsdag werden er nieuwe schoenen getoond. We gingen er mee aan de slag: welke nummer staat er op, hoe kunnen de schoenen vergelijken,...
Er werd nog verder gespeeld met de ballonnen.
We oefenden voor de spettershow.
Na de middag hadden we ons poppenkast-moment met alle kleuters. Nadien konden we allemaal vertellen wat we in de andere groepen gedaan hadden.

Woensdagochtend had het gevroren. Fleur was verantwoordelijke en ze zocht het kaartje van vriezen. We hadden er geen! We kwamen samen op het idee om een kaartje te maken. Als het vriest, is het heel koud. Dan heb je muts, handschoenen, dikke jas en sjaal nodig. Charlotte maakt een nieuw kaartje voor het weerbericht.
We hadden een fijne zwemtijd. We hadden veel helpende handen dus we konden ons zonder haast en tijdsdruk omkleden!
Tijdens het fruitje eten genoten we nog van een rijmverhaal over Sinterklaas.



Donderdagochtend speelden Lana en Stephanie spelletjes met ons. Nore, zus van Flin, kwam uitleggen hoe ze haar stoomboot had gemaakt. We maakten plannen om een schoendoos mee te brengen en er dan ook één te maken. Nore wou ons graag komen helpen.
Na de middag gingen we turnen met Ilse. We luisterden naar een verhaaltje van Sinterklaas.






Vrijdag begonnen we meteen aan onze Sinterklaasboot. We hadden genoeg schoendozen om iedereen, die wou, aan het werk te zetten. Nore, zus van Flin een Worteltje, kwam ons helpen.
Na de middag was het de Spettershow.

Foto's_Krokodilletjes_week11

Geen opmerkingen:

Een reactie posten