vrijdag 15 november 2019

Op speelbezoek bij de Banaantjes.


Maandag waren we een extra dagje thuis.

Dinsdagochtend kwam al snel ter sprake dat Sinterklaas zaterdag met de boot van Spanje komt. Het stond al van vorige week op onze jaarkalender getekend.
Maar dat hield ons niet tegen om ook andere ideeën en plannen te maken. Charlotte had een foto van vuurwerk, Fedor had een werkkoffer en Jua had een slang. Zij besloten om samen met Hafsa een toneel te maken met deze drie attributen. Ze toonden het fier in de kring. Je kan het filmpje bekijken tussen de foto's.

Arthus had een schaduw-poppenkast meegebracht. We vonden het knap dat hij het zelf geknutseld had. Hij toonde het aan ons en we konden er de hele dag mee spelen.
Kleine maar geen onbelangrijke plannen werden ook nog gemaakt. Bijvoorbeeld, Zander wou figuren maken met zijn schelpen en trok er foto's van.

We kregen ook post van de Bijtjes. Jua en Arthus hebben een broer en zus bij de Bijtjes. Zij vertelden wat meer over de brief.

Na de middag konden we kiezen om eens bij de Banaantjes te gaan spelen. Annelies las eerst een verhaal voor en Stephanie las in haar klas een verhaal voor. Daarna mochten ze in de klas blijven en mee spelen en werken.
Ik las het meegebrachte verhaal van Lore voor. We deden gek, rijmden, zongen, lachten,... De Krokodilletjes en Banaantjes hadden een gezellige tijd, samen! Voor herhaling vatbaar.


Woensdagochtend toonden de kinderen, die dinsdag bij Annelies waren geweest, hun mooi techniek-werkje. Ze legde uit wat ze hadden gedaan. Wat heb je nodig, hoe moet je het doen,... Wie wou kon er ook mee aan de slag.
We kregen post in de brievenbus. Een aftelkalender voor Sinterklaas. Elke dag moeten we een deurtje opendoen. Er zat een chocolaatje in, de verantwoordelijke mocht het opeten. Hopelijk hebben we er genoeg voor iedereen? Dit onderzochten we, en oef... voor iedereeen was er één chocolaatje.

Met de schaduw- poppenkast van Arthus werd nog gespeeld.
We speelden nog spelletjes met Lana.

Donderochtend werden er weer spelletjes gespeeld terwijl Lana in de klas was. Toneeltjes werden herhaaldelijk terug gespeeld en beleefd.
Na de middag genoten we van een verhaal. Sommige kinderen kregen niet genoeg van de 2 klassen. Er kwam spontaan een Banaantje bij ons spelen en een Krokodil bij de Banaantjes. Fijn om de 2 klasruimtes en alle kinderen te delen.






Vrijdag gingen we na de speeltijd turnen.
Nadien oefenden we voor de spettershow, van volgende week vrijdag.
Na de middag genoten we van een verhaaltje. De oudste kleuters hadden een gesprek met Stephanie over hun speel- en werkplan.

Foto's_Krokodilletjes_week10

Geen opmerkingen:

Een reactie posten