vrijdag 5 april 2019

Welke vogel??? Lentefeest

Maandagochtend vertelde Robbe S. over een fret dat hij had gezien. We moesten samen nog uitpluizen hoe het diertje noemde. Want hij wist eerst de naam 'Fret' niet meer.
Brent vertelde over mopjesdag en dat je dan veel lacht. We maakten onze eigen mopjes.

We kregen een brief over de lente. De vogels die fluiten een lied. Welke vogel horen we? Dat mochten we nog een hele week onderzoeken.

De ideeƫn van Brent en Robbe G. van vorige week vrijdag werden verder gezet. Er werden nog paasmaandjes gemaakt. Ieder op zijn/haar eigen manier.
Fedor had een spelletje bij. Robbe G., Flin, Hafsa en Fedor speelden het samen.
We zagen onze pitjes groeien, daar werden we enthousiast van. Er werden nog vlaggetjes gemaakt voor de buren.

Na de middag luisterden we naar het verhaal dat Flin had meegebracht. Robbe S. en Mylo speelden spelletjes. We konden ook buiten spelen. Er werd ook weer getimmerd.
Na de laatste speeltijd besproken we ons kamp. Wat wilden we allemaal eten en wat wilden we graag doen. Vooral spelen in het bos, kampen bouwen met de grote takken, fietsen en kampvuur maken. Gezellig samen ontbijten, kwam er ook uit. :) Marsmallows, watermeloen, aardbeien, druiven, croque monsieurs,...
Op het einde van de dag speelden Charlotte en Robbe S. een poppenkast over Kampidoe. Ooooh wat kijken we er allemaal naar uit.....

Dinsdag kregen we weer een brief. We kregen een tip voor onze vogel. Een foto van een oog en we zagen zwarte veren. Flin en Robbe G. gingen alvast op zoek in alle boeken van de klas. Op het einde van de dag hadden ze geen gelijkenissen gevonden maar wel een belgische slang. Die toonde ze fier aan de klas. Een slang met de drie kleuren van onze vlag.
Fedor, Abel, Robbe S. en Fleur speelden het spelletje van Fedor. Na de middag speelden Aline, Brent, Robbe S. en Jua ook nog eens het spel.
We maakten kennis met de nieuwe coƶrdinator, Katrien. Zij kwam in onze klas mee spelen.

We besproken het praatraadverslag. Toen Lana er was planten we onze zonnebloempitjes voor in onze tuin. Na de middag genoten we nog van een verhaal over eieren schilderen.

Woensdagochtend kregen we weer een brief over de vogel. We kregen nog een tip erbij. We kregen de eieren van de vogel. Merel, kraai en raaf kwamen als mogelijke vogels boven. Dus enkele kinderen zochten duidelijk op de tablet naar foto's van hun ogen en hun eieren. We zagen duidelijk dat de merel de gelijkenissen had.
We maakten onze zonnebloemplantjes klaar om langs de buren te gaan.
We wandelden langs de buren en gaven onze zonnebloempitjes af.




Donderdag, na het turnen, gingen Hafsa en Aline naar de praatraad. Na de speeltijd kregen we onze laatste tip voor het vinden van de vogel: de pootafdruk. We kregen te horen dat we vrijdagochtend naar de turnzaal moesten komen voor het lentefeest. We waren benieuwd.
Enkele kinderen zochten de poten van de merel op. Om te kijken of het klopte dat het de merel was. Na de middag genoten we van een verhaaltje.





Vrijdagochtend vierden we samen met de hele school het lentefeest. We sloten af met een picknick.
Na de middag genoten we samen van de rust op deze hectische dag en week.
Na de laatste speeltijd gingen we nog turnen met Stephanie.



Fijne vakantie en vrolijk Pasen. Ik zie jullie dinsdag 23 april terug!

Foto's_Krokodilletjes_week27

Geen opmerkingen:

Een reactie posten