vrijdag 29 maart 2019

Een ei in azijn en zonnebloempitjes planten.

Maandagochtend, in de kring, heel wat verhalen: vakantieverhaal Fedor, Lore plannen met GSM, Roxx plannen met werkbril van papa, Abel plannen met speelgoedauto op terras, Fleur plannen op de schuif af met baby-schaap, Robbe S. zijn verkleedkleren,...
Jens en Robbe G. maakten de nieuwsbrief verder af door een achtergrond te drukken.
Na de speeltijd speelden Fedor, Boris, Roxx en Lore een spel met Stephanie. Ze vonden het zo leuk dat we het een 2de keer speelde.

Na de middag bekeken we samen met Mylo ons ei in azijn. We toonden het aan de Banaantjes.
We luisterden naar een verhaal.


Dinsdagochtend, na de kring, begonnen Brent en Stephanie aan het eerste opzoekwerk. Wat is de naam van de tak die Brent bij had en wat moeten we doen met de besjes?
Brent herkende op de foto de juiste tak met bladeren en besjes. Het was een maretak. Brent vertelde ons dat de besjes giftig waren. Maar waren ze ook giftig voor vogels?
De vogels zouden blijkbaar de besjes eten. Dus we legden ze in de tuin en we wachtten op vogels. Er kwam geen enkele vogel langs. Stephanie deed ze weg op het einde van de dag. We wilden niet dat het per ongeluk in iemand z'n mondje terecht kwam.

Abel had dan weer een ander idee. Hij dacht dat hij een zaadje had. Dus we testten uit of het gaat uitkomen. Abel plantte het zaadje en nu wachten....
Lore had een voorleesboekje bij. Heel wat kinderen genoten van het het verhaal met Lana.

Na de middag genoten we allemaal van de poppenkast. De dag was weer zo om.




Donderdagochtend, na het turnen, ging Lana met Abel en Charlotte potgrond steken in potjes.
We gingen zonnebloempitjes planten om aan onze buren te geven. De zonnebloempitjes stonden in de klas in water om te ontkiemen. We konden het proces goed volgen.
Robbe G., Roxx, Boris en Lore speelden een spelletje met Stephanie.
Na de speeltijd deden we onze kring, zodat we konden tonen of vertellen.

Na de middag konden we dan eindelijk met onze ideeën aan het werk. De CD van Abel werd beluisterd met liedjes over ziek zijn. Dat vonden we grappig.
Robbe G. vroeg hulp om iets uit te knippen, Brent ging hem helpen. Uiteindelijk toonden ze fier elk een eigen paasmandje. Abel en Jua speelden met Flin zijn spelletje. Boris en Roxx amuseerden zich in de tuin.

Vrijdagochtend gingen we langs bij de Duiveltjes. We kregen maandag een brief of we naar hun tentoonstelling wilden kijken. Dat wilden we doen, dus gingen we ook langs.
Daarna konden we nog even spelen in de klas. De eerste vlaggetjes voor bij onze zonnebloempitjes werden buiten gemaakt.

Na de middag gingen we allemaal naar ons eigen atelier.




Foto's_Krokodilletjes_week26


Geen opmerkingen:

Een reactie posten