vrijdag 10 mei 2019

Ik hou van mijn mama!

Maandagochtend besproken we moederdag. Daar mag ik natuurlijk niet te veel over verklappen.
We maakten een briefje voor de mama van Boris om haar te bedanken voor keukenspullen die we hebben gekregen.
Hier werkten we de hele voormiddag aan.

Na de middag genoten we van een verhaaltje. Mylo, Duiveltje, hielp ons bij de eerste stappen van ons cadeau voor mama. Hier werkten we de hele namiddag aan.


Dinsdagochtend toonde Fedor zijn ninja-pak. 'Je mag toch niet vechten.', klonk het. We maakten heel wat afspraken over hoe je ninja kan spelen in de klas en school. De jongens amuseerden zich in de tuin! Ze trainden om een echte ninja te worden.

Weer werd er had gewerkt aan het moederdagcadeau. Lana was er na de speeltijd om ook nog te helpen.
Na de middag, na het verhaal, werd de laatste stap van ons cadeau afgewerkt.
In de afsluitkring besloten we dat we morgen niet gingen werken, maar lekker genieten van het zwemmen in het zwembad.


Woensdagochtend gingen we turnen met Ilse, ipv vrijdag. Kort in de kring en dan meteen naar het zwembad. Een hele actieve dag die we afsloten met een lekker fruitje!

Donderdagochtend, na het turnen, besproken we onze ideeën voor de opendeurdag. We bedachten een stukje tekst voor het schoollied. En we kwamen op leuke ideeën voor ons toonmoment op de opendeurdag.
Na de speeltijd kwam Lana. De laatste moederdagcadeau's werden afgewerkt. En de eerste kranten werden in repen gescheurd.

Na de middag speelden we nog eens op onze muziekinstrumenten. Dat vonden we leuk!
De eerste groep ging aan het werk voor de opendeurdag.

Vrijdagochtend werd in de kring uitgebreid gepraat over de indochinese panter. Waar leeft die dan? Waarom kan die niet meer leven? Wat doen de mensen dan?
'Zijn er dan mensen die ze doodschieten en mensen die dat niet willen?', klonk het. Jaja mensen zijn niet allemaal hetzelfde. Iedereen denkt anders. Fijn gesprek met op het einde de wereldkaart er bij. Hoe herken je China. In Afrika zijn ook panters.

Na de kring kon Lana ons helpen met de verdere plannen met behangerslijm en krantenpapier. Er werd nog stevig doorgewerkt tot de middag.
Na de middag vertelde Brent ons zijn boek: 'Rikke en de tuin van opa.' Er waren toch wat verwonderde blikken.En leuke bedenkingen werden gemaakt: 'Dat is wel leuk dat je je eigen boek kan lezen.' en
'Als je zelf kan lezen is dat toch gemakkelijk.' We maakten zelfs de afspraak, als ze volgend jaar kunnen lezen, mogen ze aan ons ook een boek voorlezen. Motivatie allen top!!!

De oudste kleuters besproken nog hun werkplan.
Tijdens de laatste speeltijd vond Nathalie een babyvogeltje op de speelplaats. Na lang zoeken vonden enkele leerkrachten het nestje. Nathalie legde het vogeltje terug. Dank je Nathalie om het vogeltje te helpen!

Fijne moederdag, zondag!

Foto's_Krokodilletjes_week30

Geen opmerkingen:

Een reactie posten