vrijdag 21 december 2018

Afsluiten van bewogen jaar en uitkijken naar een nieuw jaar...

Maandagochtend (10 december) kregen we post van de Limoentjes. We herkenden meteen 2 Zwarte Pieten. Ze vroegen of ze hun liedje mochten zingen. We antwoordden positief terug. In de praatronde vertelde we nog over Sinterklaas. Hij was bij sommige kinderen nog afgelopen weekend geweest. Anderen vertelden dat ze hun kerstboom gingen zetten of al gezet hadden. Niet alle kerstbomen waren hetzelfde: de ene was van hout, de andere was groen,... We wilden graag de verkleedkleren in de poppenhoek omruilen voor kerstversiering. In de loop van de dag deden we dat dan ook.

We maakten plannen voor onze nieuwjaarsbrief. Robbe S. telde af naar Kerstmis, nog 15 dagen. Wat is nieuwjaar? Wat doen we dan?
We begonnen dan ook al aan het schilderwerk van onze brieven.

In de namiddag luisterden we naar een boek over kerst.


Maandagochtend (17 december) besproken we de sneeuw van zondag.
De mama van Boris kwam nog spelletjes spelen met ons. Niet iedereen had de vorige keer kunnen spelen en sommigen vonden het zo leuk dat ze het een 2de keer speelden.
Na de speeltijd maakten we onze tekst voor onze nieuwjaarsbrief. Met veel rijmen, kwamen we op een mooie tekst.

Na de middag werd er nog aan de achtergrond voor de nieuwjaarsbrieven en de krant gewerkt.
We genoten van een verhaal over de kerstboom zetten.
Robbe S. wou graag maantjes tekenen om af te tellen naar Kerstmis.


Dinsdagochtend besproken we al onze herinneringen voor onze krant. Er waren veel herinneringen dus werd het een vol gesprek. Aline had maandag al verteld over de Afrikanen die bij haar thuis kwamen logeren. Nu hadden we ook afgesproken dat ze een muziekvoorstelling gingen geven. We nodigden alle klassen uit om te komen kijken op donderdag om 15u. Aline vertelde over de kleding van de Afrikanen. Dat begrepen we niet zo goed. Hopelijk kunnen we het donderdag zelf zien welke kleding ze dragen.
De uitnodiging werd dan ook nog gemaakt.

Na de middag speelden Wannes H. en Nand een poppenkast voor de middelste kleuters. Nand, Wannes H., Flin en Fedor deden alle uitnodigen in de brievenbussen van de klassen.
De Limoentjes kwamen nog hun 'Zwarte Pieten'-liedje voor ons zingen. We vonden het mooi en leuk.


Woensdagochtend deden we een praatronde. Jua had een kerstboom mee, die mochten we even in de klas laten staan. We vonden hem mooi met het goud.
Robbe S. had al laten weten dat hij graag wou aftellen tot Kerstmis. We besloten om een aftelkalender te maken die je mee naar huis kon nemen. Abel, Fedor, Robbe S. en Jua maakten er één.
Charlotte liet nog een mooie kniptechniek zien om een kristal/kerstbal/sneeuwvlok/... te maken. Die kon je dan in de kerstboom hangen. We bewaren het idee tot donderdag, want vandaag hadden we geen tijd meer.
We verdeelden taken om ons krantje te maken en vlogen er dan ook stevig in.

Donderdag, na het turnen, gingen er kinderen aan de slag met de kniptechniek van Charlotte.
We deelden onze krantjes uit, we staken ze in alle brievenbussen van de klassen.
Na de speeltijd deden we onze praatronde. We deden verder met de kniptechniek. Er worden vrolijke klanken gemaakt met de muziekinstrumenten. Bekijk het filmpje: Filmpje_dans
We keken uit naar de Afrikanen. We luisterden in de namiddag naar een verhaal-cd van Pipi Langkous.
Na de laatste speeltijd kregen we een optreden van de SUSO-Brothers.

Vrijdagochtend hadden we een gezellig gesprekje in de kring. Eigen verhalen en belevingen werden onder elkaar gedeeld: ziek zijn, in bed plassen, knuffelen met mama en papa,...
Na de speeltijd gingen we turnen.
Na de middag genoten we samen van een verhaal. Lekker gezellig samen zijn, knuffelen, lachen, gibberen,... van elkaar genieten. We gingen naar de winkel en kochten een ijsje voor het oude jaar te vieren.
Na de laatste speeltijd vertelden de Monstertjes en de Duiveltjes hoeveel geld ze hadden verzameld met hun koekenbak.


Ik wens jullie allemaal prettige feestdagen met jullie familie. En voor iedereen een fijne start van het nieuwe jaar met veel toekomstplannen!

Foto's_Krokodilletjes_week14en 15

Geen opmerkingen:

Een reactie posten